Schrijf je in om twee keer per jaar een bestellijst te ontvangenJA, DOE IK!
  • CHAMPAGNE HUIZEN

Historisch gezien is de Champagnestreek een wijngebied van bekende, mondiaal te verkrijgen merken. Zij produceren champagnes die die vaak wereldberoemd zijn en een lange geschiedenis hebben.

PLOP Champagne bezoekt liever de kleinere en daarmee ook onbekendere champagneboeren. Onze ervaring leert dat juist daar de champagnes te vinden zijn met een zeer karakteristieke smaak en een superieure kwaliteit. Gemaakt door boeren met liefde voor hun product, in kleine oplages en zonder een groot marketingbudget.

Hieronder presenteren wij een greep uit de champagnehuizen waarmee wij dankbaar samenwerken.

MICHEL ARNOULD ET FILS

Het champagnehuis Michel Arnould is een klein onafhankelijk familiedomein uit Verzenay. De geschiedenis van het huis gaat terug tot het einde van de 19e eeuw; eerst als kwekers van wijnstokken en later als producent van champagne. 

Michel Arnould verbouwt al zijn druiven op eigen wijngaarden en hebben daarmee ook de Grand Cru status. De aangeplante wijnstokken in de wijngaard zijn voornamelijk pinot noir, zoals de traditie in dit deelgebied voorschrijft.

Vandaag de dag zetten Patrick en zwager Thierry de familietraditie voort: wijnbouwers/-makers die steeds authentieke cuvées creëren.

LA MAISON VAZART COQUART

Sinds 1954 produceert Maison Vazart-Coquart elegante en rijke champagnes. Het terroir Chouilly, Grand Cru van de Côte des Blancs, herbergt 30 percelen met wijnstokken, waarbij de Chardonnay druif de overgrote meerderheid vormt. Op enkele are staan wijstokken met de Pinot Noir druif.

Maison Vazart-Coquart kan als een innovatief champagnehuis worden bestempeld. De laatste jaren heeft Jean-Pierre Vazart in de productie van hun champagnes veel modernisering doorgevoerd. Naast verduurzaming van het productieproces experimenteert hij momenteel met de toepassing van terracotta vaten in plaats van de veel gebruikte stalen vaten.

Inwoners van Choullilly hadden vroeger de bijnaam: ‘ganzen’. Een leuk weetje is dat de drie ganzen in het logo van het champagnehuis verwijst naar de drie generaties van Vazart.

Colin

Champagnehuis Colin is ontstaan ​​uit de alliantie van families en kennis, landarbeiders en gepassioneerde wijnboeren. De geschiedenis gaat terug tot de 18e eeuw, op de aangrenzende heuvels van Vertus en Bergères-les-Vertus. Het huis is inmiddels al meerdere eeuwen in handen van een en dezelfde familie. Hun velden en wijngaarden bevinden zich in het hart van de Grand Cru- en Premier Cru-dorpen van de Côte des Blancs.

Colin maakt aansprekende champagnes, die een heel eigen karakter hebben door de unieke samenstelling van mineralen in de grond van hun percelen. Colin heeft een innovatieve benadering, steeds geïnspireerd vanuit het karakter van de aarde. Ze hebben al meerdere prijzen gewonnen met de champagnes die uit die innovatie voortkomen.

Colin heeft het certificaat Haute Valeur Environnementale, wat garandeert dat het als landbouwbedrijf landbouwbedrijf een milieuvriendelijke aanpak toepast.